lauantai 1. elokuuta 2015

Uusia tuulia ja kuulumisia!

Heippa taas kaikki piiitkästä aikaa! Kuukauden aikana on tapahtunut paljon muutoksia, joista ei välttämättä kaikki edes tiedä, joten ehkä on aika vähän päivittää tilannetta.


Kesäkuun viimeisellä viikolla lopetin työt Perthissä farmilla, jossa kerkesin työskentelemään kolme kuukautta. Paikasta jäi hyviä muistoja ja muutama hevonen onnistui valloittamaan mun sydämen. On ollut mukava seurata kilpailujen tuloksia vaikka en enää siellä työskentelekään ja huomata että silloiset ratsastettavani ovat tehneet edelleen ihan hyviä suorituksia.
Viimeisen työpäivän jälkeen mulla olikin muutama vapaapäivä, jolloin vietin paljon aikaa kavereiden kanssa ja kävin aamuisin pitkästä aikaa Ascotin pää- ja takaradalla ratsastamassa Jessikan kanssa. Oli hauskaa mutta ehkä myös hieman hämmentävää huomata kun Ascotin kaduilla vastaan tuli monia ilahtuneita kasvoja kysyen olenko palaamassa Ascotiin töihin. Lauantaina oli ikäänkuin mulle järjestetyt läksiäiset, joissa pääsin tapaamaan vielä monia seitsemän kuukauden aikana tutuksi tulleita henkilöitä ennen pois muuttoa.


Seuraavana maanantaina olikin aika sanoa heipat Perthille, kaikille ihanille ihmisille ja tutuille maisemille. Mieleen Perthistä jäi oikeastaan vain pelkkiä hyviä muistoja, kuumia kesäpäiviä, monet naurut satulassa ja maan kamaralla, hirvesäti uusia oppeja ja lukemattomia unohtumattomia kokemuksia.


Uusi päämääräni oli n. 4000km päässä, toisella puolella Australiaa itärannikon tuntumassa oleva pieni kaupunki nimeltään Scone, vajaan 300km päässä Sydneystä. Täällä Australian "hevospääkaupungiksi" kutsutussa kaupungissa asuu vain n. 5000 ihmistä. Hevosia löytyy joka lähtöön joka puolelta; on laukka-, poolo-, työ-, este-, koulu- ja karjahevosia (mutta ei ravihevosia!) Maisemat ovat mielestäni upeat, vuoristoista ja vihreää luontoa joka puolella ja ilmat ovat olleet kohtalaiset, esimerkiksi tänään taivas on pilvetön ja lämmintä on +22, varsinainen talvisää...


Töissä olen hevostilalla, jonka hevosmäärä vaihtelee tiheään tahtiin, välillä tallista löytyy vain 15 hevosta ja toisinaan määrä nousee yli kolmenkymmenen. Asun tallin yhteydessä olevassa reilun kokoisessa siistissä kolmiossa, joten työmatkaankaan ei mene kuin pari sekuntia ja seinänaapurina löytyy hevosia.
Tilalla on upeat puitteet; kolme tallirakennusta, neljä pyöröaitausta joista kaksi on katettuja, ratsastuskenttä, niitty täynnä maastoesteitä, 800m harjoitusrata ja isoja laitumia.
Työnkuva lyhyesti kerrottuna on hevosten ruokkimista, tallien siivousta ja ratsastusta ja päivät venyy usein melko pitkiksi. Täällä olevat hevoset ovat kaikki nuoria, yhtään yli 3-4 vuotiasta ei tallista taida löytyä. Kaikki ovat laukkahevosia tai tulevia laukkahevosia. Osa on siis jo hieman kokeneempia ja koulutetumpia ja osa on vasta kakaroita, jotka ovat tänne tullessaan vasta eläneet villiä nuoruutta eivätkä ole satulaa nähneetkään. Meidän tehtävänä onkin koulia niistä hyvätapaisia nuoria muutamassa viikossa.
Lisäksi tilalta löytyy kymmenkunta ratsua, lähinnä estehevosia, mutta ne eivät lukeudu työtehtäviini vaikka tosin ahkerasti auttelen niidenkin parissa. Pomoni ja hänen vaimonsa ovat kumpikin erittäin osaavia ratsastajia, monenlaisia mestaruuksia voitettuna ja olympialaisiinkin osallistuneita, joten heidän hevosensakin ovat tasokkaita. Yhtä pomon estehevosista ratsastankin useamman kerran viikossa välillä saaden ilmaista opetusta ja kehitystä onkin jo huomattavissa. Mutta älkää huoliko, ei musta saa aitoa ratsuihmistä tekemälläkään, ravitouhuja on kova ikävä!


Töistä ja kaikesta muusta tarkemmin jossain toisessa kirjoituksessa, tämä oli vaan tämmöinen tilannekatsaus, jotta kaikki ovat taas perillä tekemisistäni. Reilun kuukauden kestäneen kirjotiustauon selitän huonolla nettiyhteydellä. Tai ei itse yhteys ole huono, mutta tietokoneella en pääse nettiin ja kännykällä netin käyttö maksaa paljon. Joten antakaa anteeksi tämänkin tekstin mahdolliset kirjoitusvirheet ja huonot kappalejaot sillä kännykällä kirjottaminen on melko työlästä.


Mutta pidemmittä puheitta kaikki on siis mainiosti tällä pallonpuoliskolla ja kesää kovasti odottelen. Toivottavasti sinne Suomeenkin saapuisi vielä lämpimiä ja kesäisiä ilmoja ennen pitkää ja kylmää talvea!


(Kuvia olisi hirveästi, mutta jostain syystä en osaa/onnistu lataamaan niitä kännykällä)3 kommenttia:

  1. Mä kattelin minuutti sitten sun kuvia naamakirjassa ennenkuin tulin Bloggerin ja ajattelin että mitä mahtaa kuulua kun et oo hetkeen kirjotellut :) Ihanaa että siellä menee hyvin. Oot saanu reissata oikein kunnolla, kuulostaa todella unelmalta :)

    VastaaPoista
  2. Onhan tätä odotettu. Näitä juttuja on vaan niin kiva lukea. J :)

    VastaaPoista
  3. Kivat talvikelit sinulla siellä :) Täällä ei näin kesälläkään päästä noihin lukemiin. Nauti lämmöstä! R

    VastaaPoista