keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Time flies!

Tavallaan kauheeta huomata kuinka nopeasti aika kuluu ja vielä kaikenlisäksi aivan huomaamatta! Viikot vierii ja päivät kuluu ja tänään tuli tasan kolme kuukautta täyteen vietetyksi tällä ihanalla mantereella. Working & Holiday-viisumin turvin oleminen on ollut omalla kohdallani erittäin working-painotteista, mutta siitä huolimatta koko täällä vietetty aika on tuntunut pelkästään lomailulta.

Viime päiviin on sisältynyt paljon kaikenlaista, ei mitään suurta eikä kovin ihmeellistä, mutta joka tapauksessa tekemistä on riittänyt. Eräänä päivänä käytiin vuosikkaiden tulevaisuuden laukkahevos-lupausten huutokaupoissa. Ei, en huutanut itselleni hevosta! Vaikka pakkohan se on myöntää että tarjolla olevat hevoset tekivät kyllä muhun vaikutuksen viimestellyllä ulkonäöllään ja kypsällä käytöksellään. 


       Työpaikallani hevoset eivät ole niinkään joka päivä edustaneet käytöksellään ja välillä onkin tuntunut niitä taluttaessa että narun päässä on neljällä jalalla kulkevan hevosen sijaan lentoon lähdössä oleva lentokone; välillä hypitään kahdella jalalla, välillä jalat katoaa kokonaan alta ja kaadutaan kumoon, välillä pelätään ohikulkevaa valkoista ponia, välillä ei suostuta tulemaan pesupaikalle... Lista on loputon! Kaikesta huolimatta meillä on töissä tällä hetkellä kasassa melko hyvä nelijalkaisten sakki, kaikki suhteellisen asiallisia tapauksia käsiteltäessä vaikka suurin osa onkin melko hyvässä tikissä ja starttikuntoisia täysverisiä. 
      Vaikka mulla on jo tähän mennessä paljon töitä hevosten parissa niin sain yhden pestin lisää. Sain ratsastettavakseni Stefanilla treenissä olevan 2-vuotiaan tamman. Aluksi oli pieniä epäilyksiä kyseisen hevosen toimivuudesta, mutta koin sen ja koen edelleen mielenkiintoisena ja opettavaisena haasteena työskennellä itsenäisesti nuoren hevosen kanssa. Toki kuuntelen mitä valmentajalla on sanottavana ja teen työni parhaani mukaan. 


        Sunnuntaina ja maanantaina aikaa kului paljon siivoamiseen kotona, kiitos tiistaina koittaneen vuokratarkastuksen, jota varten piti käydä jokainen nurkka läpi ja kiillottaa säihkyväksi. Jotain kivaa kuitenkin mahtui sunnuntaille, kun käytiin hevosten kanssa rannalla. Tällä kertaa en itse ollutt hevosella matkassa vaan sen sijaan ulkoilutin kameraa.


       Mun elämä hankaloitui hieman vähän aikaa sitten kun pyöräni kumi sanoi poks ja musta itsestäni ei ollut rengasta vaihtamaan. Aikani kalastelin kyytejä ihmisiltä, mutta tänään vihdoin sain pyörän kuntoon enkä ole enää riippuvainen muiden menoista ja kyydeistä. Ei oo muutenkaan ollut oikeen tuurin kohdillaan kulkuneuvojen kanssa viime aikoina, nimittäin yhtenä iltana Pihlan kanssa autoillessa Pihlan auto ei suostunut enää lähtemään käyntiin. Jouduttiin soittamaan joku korjaaman se ja vika löytyi kytkimestä, mutta päästiin jatkamaan matkaa!
       Ilmat ovat olleet Australialaiseen tapaan aurinkoisia eikä päivisin ole tarvinnut palella. Eilen lämpötila kävi 40:ssä asteessa ja tänään puolestaan ilma oli todella hiostava ja tukalan kuuma vaikka lämmintä olikin "vaan" 35 astetta. Illalla pyörän korjaamisen jälkeen käynti ilmastoidussa tavernassa parilla kylmällä juomalla oli kyllä paikallaan!

Sainpas vihdoinkin itseäni niskasta kiinni ja tuli tänne blogin puolelle kirjoiteltua kuulumisia, senkin uhalla että aamun herätys soi neljän tunnin päästä. 


1 kommentti: