torstai 27. marraskuuta 2014

32 tuntia matkustamista

Helsinki - Frankfurt
Tiistaina klo: 08:10 nousi lentokone Helsinki-Vantaan lentokentältä kohti Saksaa, Frankfurtia. Oltiin käyty lentokentällä jo edellisenä iltana viemässä matkatavarat ja hoitamassa check-in , joten tiistaiaamuna ei tarvinnut muuta kuin marssia oikeaan terminaaliin, sanoa heipat ja ei mennyt kauaa kun matkustajat päästettiin lentokoneeseen.
     Mulla kävi hyvä tuuri ja sain ikkunapaikan, joka sijaitsi koneen takaosassa. Suomen harmaa ja sateinen aamu vaihtui muutamassa sekunnisa upeaan auringonnousuun, sillä pilvien ylle päästyä ei ollu harmaudesta tietoakaan. Lento sujui ihan kivasti ja vajaassa kolmessa tunnissa kone laskeutui Saksaan.




Frankfurt - Hong Kong
Frankfurtin lentokentän suuruus ei paljastunut mulle kokonaisuudessaan, sillä edellinen lentoni saapui ja seuraava lähti samasta terminaalista. Mutta en voi kieltää, olihan se iso paikka. Suuruudestaan huolimatta hankaluuksia ei ollut, sillä opasteet, kuulutukset ynnä muut oli hoidettu sakalaiseen tyyliin jämptisti. Välillä tosin oli vähän semmoinen "uskaltaako täällä hengittääkään"-fiilis kun vastaan tuli tasaisin väliajoin poliiseja pareittain, joilla roikkui vyötäröllä kaikki mahdollinen aseista pamppuihin. Lisäksi turvatarkastukset läpäistyäni oikealla portilla oodottaessani tullin koira kävi nuuskimassa jokaisen matkustajan ja heidän kantamuksensa läpi. Turvallisuuteen, tai ainakin turvallisuudentunteeseen oli satsattu. Erityismaininta myös Frankfurtin siivoajille; joka paikassa oli erittäin siistiä, mikä oli tietysti kiva juttu.
      Lento Hong Kongiin kesti n.11 tuntia ja reitti kulki jostain Venäjän ja Kiinan ylitse. Hong Kongia lähestyessä oli hienoa seurata ikkunasta nousevaa aurinkoa, joka oli aluksi vain ohut viiva horisontissa, mutta kohosi sieltä hiljalleen. Valitettavasti Hong Kongin yllä oli pilvistä, joten kaupunki jäi näkemättä yläilmoista.




Hong Kong - Perth
Hong Kongissa oli 8:n tunnin vaihto. Siinä ajassa kerkesin sattumalta törmätä kolmeen Balilta Suomeen palaavaan suomalaiseen nuoreen, joista yksi oli muuten mun kaima. Kerkesin myös nukkua vajaan tunnin, tutustua perusteellisesti kauppojen tarjontaan, joka ainakin kyseissä terminaalissa oli erittäin suppea, kauhistella lähes joka puolella olevia mielestäni järkyttäviä kokolattiamattoja ja kerkesin myös ostaa pullon vettä. Siinäpä se. Ei jäänyt Hong Kongsissa vietetyistä kahdeksasta tunnista paljoa kerrottavaa mahdollisille jälkipolville.
      Perthiin lentäessä piti koneessa istua n.8 tuntia ja lento lähti jonkin verran myöhässä alkuperäisestä aikataulustaan. Lento sujui edellisten tavoin ihan mukavasti elokuvia katsellen, musiikkia kuunnellen, tarjottavia ruokia syöden ja maahantulolomakkeita täytellen. Perthin lentokenttää lähestyessä oli vastassa uskomattoman hienot näkymät; kapungin valot jatkui ja jatkui ja jatkui, tuntui ettei se valomeri pääty koskaan. Ilmassa oli myös ukkosta, joten oli jännittävää nähdä salamat lentokoneen ikkunasta.
      Pakko muuten tähän väliin kehua ja melkein suorastaan ylistää Cathay Pasificia, lentoyhtiötä, jonka lentoja kaikki kolme lentoani oli. Palvelu oli ystävällistä, ruoka hyvää, koneet mukavia. Voin siis oman kokemukseni perusteella suositella ehdottomasti muillekin!
      Tullin ja passin tarkastuksen läpäiseminen oli hetkessä ohi, ei siis ollut "Australian rajalla"-ohjelmasta tuttua meininkiä. Kentällä sain odotella hetken kun sattui pieni väärinkäsitys aikatulujen suhteen, mutta aika kului lepposasti. Heti ensi hetkistä lähtien täällä Australiassa paikalliset ihmiset ovat osanneet vakuuttaa mut huolettomalla, ystävällisellä ja "no worries"-asenteellaan. Alku on siis vaikuttanut lupaavalta tähän mennessä!




   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti