torstai 20. marraskuuta 2014

Mitä, missä, milloin?

Ja mä haluan nähdä ja kokea
En vain asioita loputtomiin hokea
En jämähtää paikoilleen. 
-Raappana

Lähtö Australiaan häämöttää ensi viikolla enkä tiedä tajuanko vieläkään että oon oikeasti lähdössä. Lopullinen päätös maapallon toiselle puolelle matkaamisesta tuli melko yllättäen sillä vasta viikko sitten varasin lentoliput vaikka jonkin aikaa oonkin jo lähtöä vakavasti harkinnut. Ajatus reissublogin pitämisestä on kummitellut kaukaisena ajatuksena välillä mielessäni, mutta kun lähipiiristä alkoi tulla toiveita sen toteuttamiseksi niin päätin ryhtyä moiseen. 

Moni on kysellyt ja ihmetellyt miksi haluan juuri Australiaan? Onnellisuus merkitsee eri ihmisille eri asioita. Ei ole yhtä onnen lähdettä eikä sen määrää voi mitata. Mulle onnellisuus on unelmien toteuttamista, eteenpäin menemistä, uuden kokemista ja rajojen rikkomista. Luonteenpiirteillä ja elämänkatsomuksella on suuri merkitys siihen miten onnellisuuden kokee ja mitä on valmis sen eteen tekemään. Mulla ei ole tällä hetkellä arkeen sitovia asioita (kuten työ, koulu tms), mikä tarjoaa loistavan mahdollisuuden matkalle lähtöön. 
     Seikkailunhalu, spontaanius ja itsepäisyys ovat piirteitä, jotka ovat vieneet matkan toteuttamista eteenpäin. Välillä on meinannut nousta tuskanhiki otsalle virallisten asioiden hoitamisessa; lentoliput, viisumi, pankkiasiat, vakuutukset... Kun lentokone ensi tiistaina nousee Helsinki-Vantaalta ilmaan niin vihdoin pitkäaikainen unelmani saa ilmaa siipiensä alle. En ole ennustaja eikä mulla ole kristallipalloa käsieni alla, mutta lähtökohtana mun suhtautumiseen matkani suhteen on että tapahtui mitä tahansa; kokemus tulee olemaan joka tapauksessa ikimuistoinen, opettavainen ja ennen kaikkea toteen käynyt unelma.   

En tässä vaiheessa rupea avaamaan vielä matkasuunnitelmaani sen kummemmin, sillä jos rehellisiä ollaan niin the plan is there is no plan. Sen verran on tiedossa että katto on luvassa pään päälle, töitä olisi tarkoitus tehdä ja lopuksi reissata ympäriämpäri. Kysymysmerkkinä on kuitenkin vielä itsellenikin mitä, missä ja milloin. 







I can't tell where the journey will end
But I know where it starts
They tell me I'm too young to understand 
They say I'm caught up in a dream
Well life will pass me by if I don't open up my eyes
-Avicii



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti