sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Pala paratiisia!

Kiehtova, lumoava, kaunis, epätodellinen ja upea kokemus. Sitä kaikkea Rottnest Island ja siellä vietetty päivä oli mulle. Tänään, sunnuntaina, lähti aamulla puoli 8 lautta kuljettamaan mua ja Pihlaa 45 minuutin matkan päähän saarelle nimeltä Rottnest Island. Oltiin malttamattomia kuin pikkulapset ja hymy korvissa kun vihdoin oltiin perillä.
       Saari on kooltaan noin 10x4km ja olimme vuokranneet pyörät, joilla oli tarkoitus päästä kulkemaan saarella. Maisemat olivat sanoinkuvaamattomia, vesi täydellisen turkoosia ja joka mutkan ja mäen takaa paljastui toinen toistaan hienompia näkymiä. Aikaisemmin olen nähnyt vastaavia maisemia vain matkaesitteiden kansissa, googlen kuvahaun tuloksissa ja haaveissani, mutta en uskonut että ne voivat oikeasti olla todellisia.
        Päivä oli kokonaisuudessaan erittäin hyväntuulinen, ihana irtiotto arjesta ja paljon kertyi taas hyviä muistoja. Ainoana miinuksena voisin sanoa huonot suuntavaistomme aiheuttamat lisäkilometrit, sisämaassa löyhkäävät järvet ja välillä loputtomilta tuntuvat ylämäet. Kerran onnistuin myös lentämään komeassa kaaressa turvalleni pyörän kanssa kun laukun remmi jäi eturenkaan väliin. No, onneksi selvisin vain parilla mustelmalla ja hyvillä nauruilla! Kamera räpsyi tiuhaan ja oli vaikea koittaa karsia tänne blogiin vajaan 500 kuvan joukosta ne parhaimmat ja sellaiset, jotka tuovat upeat näkymät oikeuksiinsa, mutta tässäpä nyt muutamia:

Ps. Yllä oleva kirjoitus ei ole maksettu mainos saaresta vaan rehellinen mielipide sen ihanuudesta

Hahah ei voisi enempää turistilta näyttää!
Saarella näkyi myös näitä ihastuttavia eläimiä, quokkia. Ne elävät kuulemma pääasiassa vain juuri kyseisellä saarella ja oli mukava päästä niitä näkemään lähietäisyydeltä
Vuokrattiin myös snorklauskamat, mutta voin sanoa että ei ollut ollenkaan mua varten kyseinen harrastus! Olihan se toki kiva tiirailla veden alle, mutta tuon putken kautta hengittäminen oli aivan hirveetä, joten luovutin sen suhteen jo alkumetreillä
Pitkän päivän jälkeen käytiin syömässä hyvää ruokaa, syötiin siis toki muutakin kuin kuvassa näkyvät jälkiruoat!
En voinut vastustaa kiusausta ottaa tästä hellyyttävästä näystä kuvaa!

3 kommenttia:

  1. Intian valtameri :D

    VastaaPoista
  2. Heippa! Tosi kiva blogi sulla, tuli luettua samantien kaikki postaukset :) oon ite lähössä ens syksynä ausseihin, ja kiinnostais johonkin hevosfarmille pääseminen esim töihin, tai jos ei töihin suoraan niin aupairiksi perheeseen, joka asuu tämäntyyppisellä farmilla. Tulikin vaa mieleen, että onko mitään mahollisuuksia päästä töihin hevosten pariin, jos ei ole oikeastaan kokemusta siitä?

    T. Linda

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, kiva kuulla että tykkäsit blogista :) Noista hevoshommista... Ihan ensimmäisenä täytyy sanoa että asenne ratkasee! Kaikessa. Ei tarvitse olla luonteeltaan "mitään-pelkäämätön" tai tyhmänrohkea, riittää jos olet valmis oppimaan ja ennen kaikkea yrittämään niin tottakai aina on mahdollisuuksia! Avoin ja nöyrä asenne vie myös pitkälle, turha yrittää olla/osata enempää kuin todellisuudessa ja kannattaa pyrkiä vastaanottamaan saamasi tieto "maassa maan tavalla"-asenteella.
      Mulla itsellänikin oli ennen tänne lähtöä ajatus aupair-jutuista, mutta tajusin että se ei ehkä olisikaan ollut sopivin vaihtoehto just mulle. Ootko miettinyt olevas valmis asumaan "työpaikallasi", näkemään "työkavereitasi" joka päivä ja lähes koko ajan? Osaatko sanoa ei siinä vaiheessa jos työmäärä tuntuu kohtuuttomalta? Kannattaa miettiä tarkkaan minkälaisiin töihin just sun kaltaista tyyppiä tarvittaisi. Toki on lukemattomia hyviä ja onnistuneita aupair-tarinoita, mutta omaan korvaani särähti ne huonoiksi koetut.

      Kysele toki lisää niin kerron mielelläni kykyjeni mukaan! Tärkeintä kai kaikessa on muistaa säilyttää realiteetit mielessä eikä nähdä Australiaa ainoastaan pelkkänä loputtomana hiekkarantana. :)

      Poista